Gatavoju ēdienu no visplānākā un lētāko speķi!
Sastāvdaļas:
Plāns speķis – 600 grami
Vista – 1 gab
Ķiploki – 2 lielas krustnagliņas
Maltas ķimenes – 1 šķipsniņa
Malti melnie pipari – 1 šķipsniņa
Barbekjū garšvielas – 1 šķipsniņa
Sāls – 2 tējkarotes + 1 šķipsniņa
Žāvētas dilles – 2 ēdamkarotes
Puravs – 1/4 kātiņa
Ņemam plāno speķa gabalu.
Speķa gabalā, iegriežot ar nazi starp ādu un speķi. Griežam vairāk par pusi, bet ne visu speķi.
Es atstāju nedaudz tauku uz ādas.
Slānis uzreiz kļuva lielāks un vieglāk strādāt ar gabalu.
Speķi mazliet paklapējam ar karbonādes āmurīti.
Ņemam 1 vistas stilbiņu, noņemam ādu, bet var ar ādu. Atdalām gaļu no kaula.
Un paklapējam no abām pusēm + pievienoja sāli – 1 šķipsniņu.
Caur ķiplokspiedi izspiediet 2 lielas ķiploka daiviņas.
Pievienojam maltas ķimenes – 1 šķipsniņa.
Tad pievienojam maltos melnos piparus – 1 šķipsniņa.
Lasi vēl: Kabatas un naudas maks sāks plaukt no naudas: Globa nosauca trīs zodiaka zīmes, kas šoruden kļūs bagātas
Pievienojam barbekjū garšvielas -1 šķipsniņa.
Šķir otru lapu, lai lasītu turpinājumu….
Tevi noteikti interesēs
- Kāpēc baklažāni kļūst rūgti – kļūda, ko pieļauj pat pieredzējuši dārzniekiby Anete Vītola
- Vīrs aizgāja pirms 20 gadiem, atstājot mani ar mazu dēlu, bet nesen viņš atgriezās ar neparastu prasībuby Rinalds Bergmanis
- Būs atkal februāris. Sinoptiķi atklāj, kad Austrumeiropu, tostarp Latviju var klāt lietus un pat sniegsby Sandra Ločmele